17 Δεκ 2012

Η ζάχαρη ανακουφίζει τα μωρά κατά τον εμβολιασμό.


Φαίνεται ότι η ζάχαρη μπορεί να βοηθήσει πραγματικά κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, καθώς μελέτες δείχνουν ότι μερικές σταγόνες μπορούν να ανακουφίσουν τα μωρά.

Η ομάδα Cochrane αξιολόγησε 14 μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότερα από 1.500 βρέφη που επρόκειτο να υποβληθούν στα συνήθη εμβόλια της παιδικής ηλικίας ή
σε εξέταση αίματος.

Στα μωρά που δόθηκε ζαχαρούχο διάλυμα για να πιπιλίζουν ακριβώς πριν τον εμβολιασμό έκλαιγαν πολύ λιγότερο από ό, τι εκείνα που τους δόθηκε νερό.

Ενώ η ζάχαρη μπορεί να ηρεμήσει τα μωρά, δεν είναι σαφές αν ανακουφίζει και τον πόνο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διερευνηθεί αυτό.

Μια μικρή μελέτη που είχε δημοσιευθεί στο ιατρικό περιοδικό The Lancet εξέτασε τις αντιδράσεις 44 βρεφών, τα οποία έλαβαν είτε ζάχαρη είτε νερό, καθώς υποβάλλονταν σε εξέταση αίματος.

Η ζάχαρη δεν φάνηκε να μειώνει τον πόνο - όλα τα μωρά έκαναν παρόμοιες γκριμάτσες και είχαν συγκρίσιμη ηλεκτρική δραστηριότητα που μετρήθηκε με ηλεκτροεγκεφαλογράφημα σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον πόνο.

Ο επικεφαλής της ανασκόπησης, Dr Manal Kassab του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ιορδανίας, δήλωσε: «Δίνοντας τα μωρά κάτι γλυκό για να δοκιμάσουν πριν από τις ενέσεις μπορεί να σταματήσει το κλάμα».

Πηγή:BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου