8 Δεκ 2012

Αδέσποτες αγελάδες καταστρέφουν καλλιέργειες.


Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων Δομενίκου Ελασσόνας προς την αρμόδια η τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη συμπεριφορά κτηνοτρόφου από το Στεφανόβουνο ο οποίος αφήνει ελεύθερες τις αγελάδες του, να βόσκουν και ταυτόχρονα να καταπατούν και να καταστρέφουν καλλιέργειες, ανθρώπων που μοχθούν για να ζήσουν αποκλειστικά από αυτή την ασχολία.
Μιλώντας στο  Δίκτυο  Θεσσαλίας της ΕΡΑ  ο πρώην
δήμαρχος Ποταμιάς και νυν αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιάννης Τσούτσος εξέφρασε την αγανάκτηση των συγχωριανών του που έχουν καταθέσει πολυάριθμες μηνύσεις κατά του ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής μονάδας τα προηγούμενα χρόνια με σκοπό την απομάκρυνση των ζώων  από τα κτήματα τους. Δυστυχώς οι μηνύσεις και οι προειδοποιήσεις δεν συμμόρφωσαν τον συγκεκριμένο κτηνοτρόφο που φαίνεται ότι δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει τακτική και να σταματήσει να καταστρέφει καλλιέργειες, φέρνοντας σε απόγνωση τους κατοίκους που ζημιώνονται οικονομικά από  αυτήν την ΄΄εισβολή΄΄.

Έχουμε, παράλληλα απευθυνθεί στην τοπική Αγροφυλακή, το Δασαρχείο, την Αστυνομία. Παρόλα, αυτά οι ανωτέρω Αρχές δηλώνουν πως το θέμα δεν είναι στη δικαιοδοσία τους, είπε ο κ. Τσούτσος που κάλεσε και την Κτηνιατρική υπηρεσία να επιληφθεί καθώς υπάρχει ο φόβος των ασθενειών καθώς τα ζώα κινούνται ανεξέλεγκτα.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου