13 Μαρ 2013

Έξυπνα "κολπάκια" για να μειώσετε την πείνα σας!


-Καθίστε στο τραπέζι ήρεμοι και απολαύστε το φαγητό σας. Αποφύγετε να τρώτε όρθιοι ή να τσιμπολογάτε κάτι βιαστικά μπροστά από το ψυγείο.

-Πιείτε δύο ποτήρια νερού πριν από κάθε γεύμα. Θα γεμίσει το στομάχι σας και θα κόψετε μέχρι και 60 θερμίδες ανά γεύμα.

-Προσπαθήστε να αποφεύγετε γεύματα που περιέχουν μόνο υδατάνθρακες (πχ μακαρόνια, πατάτες, ρύζι) γιατί τα θρεπτικά
αυτά συστατικά μεταβολίζονται αρκετά γρήγορα με αποτέλεσμα να πεινάσετε νωρίτερα από ό, τι αν είχατε φάει μαζί τροφές με άλλα διατροφικά συστατικά (δηλαδή καλά λιπαρά και πρωτεΐνες).

-Χρησιμοποιήστε ξύδι / βινεγκρέτ και κανέλα για γεύση (όπου είναι δυνατόν) στα γεύματά σας. Σύμφωνα με μελέτη του Υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων της Ζυρίχης, τα δύο αυτά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχάρου μετά τα γεύματα, και να σας δημιουργήσουν αίσθημα πληρότητας μετά το φαγητό.

-Να βάζετε λίγο ελαιόλαδο στη σαλάτα σας. Περιέχει ωφέλιμα λιπαρά που διεγείρουν μια πρωτεΐνη, η οποία με την σειρά της ενεργοποιεί το αίσθημα κορεσμού της πείνας. Έτσι, θα τρώτε λιγότερο.

-Να προσθέτετε ντομάτα στο σάντουιτς σας. Θα σας βοηθήσει να νιώθετε χορτάτοι περισσότερο και έτσι θα περιορίσετε το τσιμπολόγημα. Οι ντομάτες καταστέλλουν την ορμόνη γκρελίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για το αίσθημα της πείνας.

-Να βάζετε σος σόγιας στο φαγητό σας. Μελέτες δείχνουν ότι οι πρωτεΐνες της σόγιας αλληλεπιδρούν με τους υποδοχείς του εγκεφάλου που ενεργοποιούν το αίσθημα κορεσμού της πείνας.

-Να μην σουρώνετε τους φρέσκους φρουτοχυμούς. Τα κομματάκια του φρούτου είναι φυτικές ίνες, που θα σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.


Πηγή:ourlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου