12 Μαρ 2013

Αοριστίες Παναγιωτόπουλου για τα συνταξιοδοτικά των αγροτών.


Χωρίς να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που του τέθηκαν και παραπέμποντας ουσιαστικά στα λεγόμενα του πρωθυπουργού, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη βουλή.

«Εγώ δεν έχω να πω και πάρα πολλά επ’ αυτών και νομίζω ότι θα πρέπει να βασιστούμε στην αξιοπιστία των λεγομένων του
Πρωθυπουργού. Άλλωστε, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Δεν μπορούμε να δώσουμε αυτή τη στιγμή άλλο χρονοδιάγραμμα, παρά να πούμε ότι όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές προϋποθέσεις, τότε θα γίνει πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε: «Τίποτα άλλο δεν μπορούμε να πούμε, δεδομένου ότι η ρύθμιση αύξησης των ορίων ηλικίας των αγροτών  με όλα τα άδικα, που συμπεριλαμβάνονται για αυτούς που έχουν γεννηθεί το 1948 και το 1949 και έχουν μια πλήρη ανατροπή των δεδομένων, είναι μια από τις αρκετές μικρές αδικίες που έγιναν στα πλαίσια εκπλήρωσης ενός μεγαλύτερου ζητήματος από αυτό το ειδικό ασφαλιστικό, δεδομένου ότι ο ΟΓΑ επιδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για να τα βγάλει πέρα, επιχορηγείται δηλαδή από το ασφαλιστικό σύστημα κατά μεγάλο μέρος.


Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ότι τα εξήντα επτά χρόνια είναι το γενικό όριο που ισχύει για όλους τους Έλληνες, τόνισε στην πρόσφατη συζήτηση για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα ότι και για τους αγρότες θα υπάρξει ρύθμιση ότι όποιος έχει σαράντα χρόνια ασφαλιστικών εισφορών, μπορεί να βγει στη σύνταξη στα εξήντα δύο. Υποθέτω ότι έκανε λόγο για σαράντα χρόνια πραγματικού επαγγελματικού βίου και τούτο λόγω του δεδομένου ότι ο αγρότης βγαίνει από νωρίς στις αγροτικές εργασίες, βγαίνει από νωρίς στο επάγγελμα».


Αναφερόμενος στο αν και πότε θα νομοθετηθούν οι υποσχέσεις για τους αγρότες είπε: «Η ρύθμιση αυτή όντως πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή στο προσεχές διάστημα. Μη ρωτάτε πότε ακριβώς. Ελπίζω σύντομα να ικανοποιηθούν και οι σχετικές δημοσιονομικές προϋποθέσεις.


Εν πάση περιπτώσει, όντως πρέπει να δώσουμε βάση σε αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός και στην αξιοπιστία των λεγομένων του. Όντως, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, με την επικείμενη νομοθέτηση από το Υπουργείο Εργασίας ενός νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει ένα πλέγμα ζητημάτων αρμοδιότητάς του, να συνεργαστούμε για να προχωρήσει και κάτι προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου