19 Μαρ 2013

Στροφή στην αγροτική γη.


Αναζητώντας ασφάλεια και υψηλές αποδόσεις για τις επενδύσεις του, το σουηδικό ασφαλιστικό ταμείο Fοrsta AP-fonden, στρέφεται όλο και περισσότερο στην αγροτική γη.


Το ταμείο, που διαχειρίζεται αποθεματικά ύψους 26 δισ. ευρώ, μέχρι στιγμής έχει επενδύσει 77 εκατ. ευρώ στη γεωργία και έπεται και συνέχεια. Στην Αυστραλία, έχει αποκτήσει 15
εκμεταλλεύσεις, μεταξύ των οποίων κι ένα αγρόκτημα έκτασης 160.000 στρμ., ενώ στη Νέα Ζηλανδία διαθέτει 12 επενδύσεις, μεταξύ των οποίων και οκτώ γαλακτοπαραγωγικές μονάδες.

Όπως λένε οι υπεύθυνοι του ταμείου, η στροφή στην αγροτική γη αποτελεί στρατηγική για τη διαφοροποίηση του κινδύνου και την αξιοποίηση ενός αγαθού που ιστορικά δείχνει ανεπηρέαστο από την πορεία των υπόλοιπων επενδύσεων. «Στόχος των αγροτικών μας επενδύσεων είναι να εξασφαλίσουμε μακροπρόθεσμες, σταθερές και ασφαλείς αποδόσεις μέσα από επενδύσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά προς το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιό μας».

Μάλιστα, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, το ταμείο έχει εκμεταλλευτεί τις επενδυτικές ευκαιρίες που γεννά η κρίση. Ταυτόχρονα, οι επενδύσεις στη γεωργία αντιμετωπίζονται ως προστασία απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Κουρμαδάς Λεωνίδας

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου