12 Μαρ 2013

Αϋπνία τέλος με σωστή διατροφή.


Ξύπνα! Ήρθε η ώρα να ρίξουμε φως στη σκοτεινή πλευρά της ζωής σου: στον ύπνο. Πες «αντίο» στην αϋπνία και κοιμήσου σαν πουλάκι με τις συμβουλές μας. 4 γιατροί δίνουν λύση για κάθε πρόβλημα αΰπνίας! Η αϋπνία εμφανίζεται διαφορετικά στον καθένα μας, Δες τι είναι αυτό που κρατάει εσένα ξύπνια και με ποιο τρόπο θα το αντιμετωπίσεις.

Πρόβλημα: «Δεν μπορώ να κοιμηθώ μέχρι να ξημερώσει και μετά δε σηκώνομαι το πρωί.
Γιατί συμβαίνει; Είναι ένα μοτίβο που ονομάζεται σύνδρομο καθυστερημένης φάσης ύπνου και υποδεικνύει χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης, του χημικού του εγκεφάλου που προκαλεί ηρεμία και προωθεί τον ύπνο.
Επιδεινώνεται το χειμώνα, όταν το φως του ήλιου είναι λιγότερο.
Τι να κάνεις
-Φάε τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη (ψάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, μπανάνα, γιαούρτι, αβγό, σόγια, αμύγδαλα, αβοκάντο και κράκερ ολικής αλέσεως) για να αυξήσεις τα επίπεδα της σεροτονίνης.
-Τα βότανα, όπως η βαλεριάνα, η σκουτελλάρια, ο λυκίσκος και η πασιφλόρα, μπορεί να βελτιώσουν τον κύκλο του ύπνου. Χρησιμοποίησέ τα με τη μορφή αφεψήματος, βάμματος.
Συνεργάστηκαν οι δρ Θεόδωρος Γρίβας, ορθοπαιδικός χειρουργός, δρ Γεώργιος Κουντής, ορθοπαιδικός χειρουργός Μ.D., Msc, PhD., Ανστασία Μοσχοβάκη, ιατρός, ειδική παθολόγος και Βάλια Μουσάτου, δερματολόγος- αφροδισιολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών


Πηγή:missbloom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου