11 Απρ 2013

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση Τσαυτάρη για τα μεταλλαγμένα.


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή στις 27.3, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρης ανέφερε για το θέμα της καλλιέργειας της σόγιας, ως ζωοτροφή, ο αγροτικός τομέας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως:
«Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι οι σπόροι της σόγιας, είναι κυρίως εισαγόμενοι και κατά κύριο λόγο γενετικά τροποποιημένοι, καθώς η πλειονότητα των παγκοσμίως καλλιεργούμενων εκτάσεων και η παγκόσμια σποροπαραγωγή σόγιας είναι από γενετικά τροποποιημένο σπόρο.


Είναι γνωστό σε όλους, και ιδίως στον κύριο καθηγητή- Υπουργό, ότι δεν υπάρχει πειστική απάντηση για την ασφάλεια των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, ούτε για τον άνθρωπο ούτε για το περιβάλλον.

Η πρόταση αυτή αγνοεί επιπλέον τα εξαιρετικά ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά, όπως το κτηνοτροφικό κουκί, το ρεβύθι, το λούπινο, τα οποία μάλιστα δεν είναι γενετικά τροποποιημένα, είναι λιγότερο απαιτητικά σε νερό, λιπάσματα και φυτοφάρμακα και θα ενίσχυαν την ντόπια παραγωγή και την ντόπια κατανάλωση, με σαφή οικολογικά, οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα. Κάθε προσπάθεια να μπουν από την πίσω πόρτα οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί θα βρει απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου και των καταναλωτών, τους κοινωνικούς, επιστημονικούς και θεσμικούς φορείς, που έχουν διακηρύξει από χρόνια την Ελλάδα «χώρα ελεύθερη από μεταλλαγμένα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου