5 Δεκ 2012

Οι βροχές πάνε πίσω τη συγκομιδή πατάτας στην Πελοπόννησο. Στα 50 λεπτά/κιλό παραμένουν οι τιμές.


Εκτός χωραφιών βρίσκονται οι πατατοπαραγωγοί της Ηλείας και της Αχαΐας το τελευταίο διάστημα λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων που σημειώνονται στην περιοχή. Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιοι, αυτή την περίοδο θα έπρεπε να συγκομίζουν το κύριο μέρος της παραγωγής τους. Όσον αφορά το θέμα των, αυτές τιμών παραμένουν σε πολύ καλά επίπεδα αφού κυμαίνονται από
50 έως 55 λεπτά το κιλό(οι τιμές το 2011 ξεκίνησαν από τα 22 λεπτά/κιλό).

Καλύτερα είναι τα πράγματα όσον αφορά τον καιρό στην περιοχή της Θήβας όπου επίσης αυτή την περίοδο συγκομίζονται πατάτες . Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΑΣ Θήβας, κ. Μιχάλη Πικάση: «Έχουμε βροχές αλλά δεν αντιμέτωπίζουμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι τιμές συνεχίζουν να κυμαίνονται στα 65 λεπτά/κιλό μετά το συσκευαστήριο. Η τιμή αυτή είναι σαφώς ανεβασμένη σε σχέση με πέρσι που ξεκίνησε στα 25 λεπτά/κιλό. Τα κόστη όμως είναι αυξημένα. Με αυτή την τιμή κάτι “μένει” στον παραγωγό αν όμως μειωθεί θα υπάρχει πρόβλημα».
Και προσθέτει: «Η καλλιέργεια φέτος έχει μειωθεί στην περιοχή αφού είναι αρκετά απαιτητική, μεγάλου κόστους και μεγάλου ρίσκου. Το θετικό φέτος είναι ότι δεν υπάρχουν πατάτες στο εξωτερικό».

 Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου