4 Μαρ 2013

"Ο αγροκτηνοτροφικός τομέας μπορεί να δώσει λύση στην κρίση".


Ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου «Η ΚΑΠ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ» στο Κλειστό Στάδιο Βλαχιώτη. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος και οι θεσμικοί φορείς, αφού εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την πρωτοβουλία του Δήμου Ευρώτα και ιδιαίτερα του Δημάρχου κ. Γιάννη Γρυπιώτη τόνισαν ότι αυτές οι δράσεις προάγουν και προωθούν την περιοχή και αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων. Απώτερος στόχος είναι η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου. Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας.


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους ομιλούντες στην υπέρβαση της κρίσης και συγκεκριμένα ότι ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας μπορεί να είναι η λύση, αρκεί τα προϊόντα της περιοχής να είναι ανταγωνιστικά για να μπορούν να σταθούν στις αγορές. Φυσικά η πολιτεία πρέπει να κάνει το καθήκον της και να δώσει κίνητρα έτσι ώστε με τις κατάλληλες επενδύσεις να υπάρξει η ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου. Οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συμμετεχόντων πόλεων δήλωσαν εμφατικά ότι θα προχωρήσουν μαζί προς το συμφέρον των Δήμων τους και των πολιτών τους.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπογραφεί μνημόνιο διαρκούς συνεργασίας για το αμοιβαίο και κοινό όφελος.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε η Ευρωβουλευτής κα Μαριέττα Γιαννάκου η οποία έκανε μια ιστορική αναδρομή από την ΕΟΚ στην Ε.Ε. και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία αρκεί να υπάρξουν στόχοι, μέθοδος και εργατικότητα.

Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν:

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης
Oι Ευρωβουλευτές κ.Δανέλης Σπύρος (ΠΑΣΟΚ) και κ. Νίκος Χρυσόγελλος(Οικολόγοι Πράσινοι)
Οι βουλευτές κ. Αθανάσιος Δαβάκης, κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, της Ν.Δ.
Η κ. Μαρία Γιαννακάκη βουλευτής ΔΗΜΑΡ
Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα
Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος
Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ.Τζανέτος Καραμίχας
Ο Δήμαρχος Τρίπολης και εκπρόσωπος ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης
Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος
Ο Δήμαρχος Μονεμβάσιας κ. Ηρακλής Τρειχίλης
Η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Βίκυ Δερτιλή
Μήνυμα έστειλε ο γ.γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου κ. Μανώλης Αγγελάκας. Η επίσημη τελετή έκλεισε με πολιτιστικά δρώμενα από το Λύκειο Ελληνίδων με επικεφαλής την κ. Πολυτίμη Πολυχρονάκου και τον Χορευτικό Όμιλο Σκάλας.



Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου