13 Μαρ 2013

Έξι ελληνικές εταιρείες στην έκθεση Prodexpro στη Ρωσία.


«Ηχηρή» χαρακτηρίστηκε η ελληνική συμμετοχή μέσω του ΟΠΕ στην έκθεση Prodexpro 2013 που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα.


Η αναδυόμενη αγορά της Ρωσίας και της ευρύτερης περιοχής της Ευρασίας αποτελεί έναν σπουδαίο πόλο έλξης για μεγάλο μέρος ελληνικών επιχειρήσεων που επενδύουν στην εξαγωγική
τους δραστηριότητα. Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου αρωγός των ελληνικών επιχειρήσεων σε θέματα εξωστρέφειας διοργάνωσε με επιτυχία για ακόμη μία φορά την ελληνική συμμετοχή στην σπουδαιότερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Ρωσία.
Η Prodexpo 2013 πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο Expocentre της Μόσχας στο διάστημα από 11-15 Φεβρουαρίου, προσελκύοντας περισσότερες από 2.200 εταιρείες από 63 κράτη και την επίσημη συμμετοχή 34 χωρών.

Στο περίπτερο του ΟΠΕ συμμετείχαν έξι εταιρείες  από τον κλάδο των τροφίμων και  ποτών. Οι εταιρείες Elbisco ΑΕ, Fedon Α.Ε., Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών, ΦΑΓΕ Α.Ε., Κατώγι & Στροφιλιά και Μπρακόπουλος «Ελληνικός Φούρνος», προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών, γεγονός που βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με την εντεινόμενη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην αγορά της Ρωσίας κατά τα τελευταία έτη.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε και αντιπροσωπεία δημοσιογράφων των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, προσκεκλημένη των ΟΕΥ Μόσχας και του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας. Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν και συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των εταιρειών, πληροφορήθηκαν για την πορεία των εμπορικών σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας και την άνοδο των ελληνικών εξαγωγών στη χώρα.

Η συμμετοχή των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών στην Prodexpo, αλλά και σε πλήθος άλλων διεθνών εκθέσεων, ενισχύει την εικόνα των ελληνικών προϊόντων και τη διείσδυσή τους σε νέες αγορές. Ο ΟΠΕ αναγνωρίζοντας την ανάγκη όλων των παραγωγικών κλάδων για προβολή στη διεθνή οικονομική σκηνή επιλέγει και συμμετέχει στις σημαντικότερες διοργανώσεις που ενισχύουν το κύρος των ελληνικών εξαγωγών, προβάλλοντας αποτελεσματικά τις δυναμικές επιχειρήσεις της χώρας.  


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου