19 Απρ 2013

Τα ρομπότ αγαπούν τα κεράσια.


Ο συγκομιστής κερασιών Draco της Protea Engineering έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των δενδροκαλλιεργητών της Ν. Αφρικής που θέλουν να μειώσουν το εργατικό κόστος στις εκμεταλλεύσεις τους.


Μάλιστα το συγκεκριμένο μηχάνημα αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη αυτοκινούμενη πλατφόρμα που έχει κατασκευαστεί στη Νότια Αφρική και η Protea δηλώνει ότι σκοπεύει να κατασκευάσει διαφορετικές εκδόσεις για τη συγκομιδή εσπεριδοειδών, αβοκάντο και πυρηνόκαρπων.



Η παρουσίαση του Draco έγινε στη φάρμα «Pigeon Hole» του Nic Human, κοντά στην πόλη
Tzaneen, της επαρχίας Limpopo. Ο κ. Human αγόρασε την πρώτη του μονάδα που θα τη χρησιμοποιήσει για τη συγκομιδή αβοκάντο.

Ήδη διαθέτει αντίστοιχο μηχάνημα εισαγωγής, αλλά ήθελε να στηρίξει τους ντόπιους κατασκευαστές, ώστε να μπορέσουν να φτιάξουν μηχανήματα ακριβώς προσαρμοσμένα στις ανάγκες του.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το Draco διαθέτει ντιζελοκινητήρα Lombardini LDW1003 1.028 κ.εκ. με ισχύ 19,5kW. Οι τροχοί μπορούν να κινηθούν πλευρικά, επιτρέποντας στο μηχάνημα να μπει ανάμεσα στις γραμμές, ενώ η πλατφόρμα τοποθετείται αριστερά ή δεξιά των δέντρων. Αυτή η διάταξη διατηρεί το κέντρο βάρους σταθερό και τους τροχούς σε επαφή με το έδαφος.

Οι τροχοί μπορούν να ανυψωθούν ή να κατέβουν ανεξάρτητα μεταξύ τους για εργασία σε έδαφος με κλίση. Για τη μεταφορά του οχήματος, μπορεί να αποσυνδεθεί η μετάδοση στους τροχούς ώστε ο συγκομιστής να ρυμουλκηθεί από ένα τρακτέρ ή ένα pick-up .

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου