1 Μαρ 2013

Στους πωλητές παραγωγούς και όχι στους δήμους οι άδειες λαϊκών αγορών.


Την αρμοδιότητα της έκδοσης αδειών των πωλητών και της χωροθέτησης των λαϊκών αγορών διεκδικούν εδώ και πολλά χρόνια οι δήμοι. Με τη σειρά τους οι παραγωγοί-πωλητές καταγγέλλουν ότι προωθείται διάταξη με την οποία ικανοποιείται αυτό το αίτημα των δημάρχων.


«Είμαστε αντίθετοι με μία τέτοια εξέλιξη», δηλώνει στην Agrenda
ο πρόεδρος των Ομοσπονδιών Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ελλάδος, Παντελής Μόσχος και εξηγεί: «Οι δήμοι με την αυθαίρετη μετακίνηση και απομάκρυνση των Λαϊκών Αγορών από τα λειτουργικά τους σημεία, με εξοντωτική εισπρακτική πολιτική και την πελατειακή σχέση που αναπτύσσεται άθελά τους, θέτουν έτσι σε κίνδυνο την ύπαρξη του Θεσμού των Λαϊκών Αγορών». Αντί της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων στους δήμους, οι παραγωγοί-πωλητές πρότειναν στους πολιτικούς, με τους οποίους συναντήθηκαν διαδοχικά στις 27 Φεβρουαρίου, να ιδρυθούν Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών σε κάθε περιφέρεια, στα πρότυπα των Οργανισμών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Σκοπός είναι να έχουν οι Οργανισμοί τις αρμοδιότητες για τις άδειες και τη χωροθέτηση.

Οι συναντήσεις έγιναν την Τετάρτη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Αλ. Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένο, βουλευτές της ΝΔ (Ι. Τραγάκης, Ξ. Βεργίνης κ.ά.) και βουλευτές του ΚΚΕ (Σ. Χαλβατζή και Δ. Μανωλάκου).

Συζητήθηκαν, επίσης, η ελεύθερη είσοδος των παραγωγών σε όλες τις λαϊκές αγορές, η μείωση του κόστους παραγωγής, οι ταμειακές μηχανές και το φορολογικό.

Αλεξανδρής Πέτρος

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου