1 Μαρ 2013

Επιχορηγήσεις για έργα ΑΠΕ στα Σκόπια.


Όπως ανακοινώθηκε στον εγχώριο Τύπο των Σκοπίων, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να προσφέρει επιχορηγήσεις, ύψους 65 εκατ. ευρώ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και μέσω του προγράμματος Competitiveness and Innovation Program (CIP) - Intelligent Energy Europe (IEE), σε εταιρείες και φορείς των 27 χωρών της ΕΕ, καθώς επίσης και της Κροατίας, Νορβηγίας και των Σκοπίων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Για το λόγο αυτό και έχει
δημοσιεύσει προκήρυξη για υποβολή αιτήσεων, με προθεσμία λήξης την 8η Μαΐου.

Σύμφωνα με το γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στα Σκόπια «βάσει των όρων της προκήρυξης, επιλέξιμες είναι οι εταιρείες και οι φορείς που πρόκειται να υλοποιήσουν έργα ενεργειακής απόδοσης - ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, από κοινού με τουλάχιστον τρεις εταίρους από τις ως άνω αναφερόμενες χώρες.


Αυτό σημαίνει, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι του Οικονομικού Επιμελητηρίου των Σκοπίων, ότι οι εγχώριες εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν τις δυνατότητες για από κοινού υποβολή αιτήσεων με εταίρους από την ΕΕ για τη λήψη των προαναφερθέντων κονδυλίων, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν έργα τους στον εν θέματι τομέα.


Μάλιστα ο προαναφερθείς φορέας έχει ήδη συγκεντρώσει εκδηλώσεις ενδιαφέροντος εκ μέρους των εγχώριων εταιρειών, οι οποίες παρουσιάζουν πρόγραμμα που επιθυμούν να ενταχθεί στο πλαίσιο του εν θέματι ευρωπαϊκού προγράμματος και αναζητούν εταίρους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην προϋπόθεση συμμετοχής εταίρων από τρεις χώρες.


Η κατανομή των κονδυλίων δεν γίνεται ανά χώρα αλλά ανά πρόγραμμα και η αξιολόγηση και επιλογή γίνεται από φορέα της ΕΕ».

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου