5 Μαρ 2013

Οι πρωτοπόροι των οπωροκηπευτικών.


Αποτελούν τάση ή μπορούν να «δημιουργούν» νέες τάσεις. Οι καινοτομίες στον κλάδο των νωπών φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητες σε αυτή τη σύγχρονη εποχή όπου όλα τρέχουν πιο γρήγορα, γεγονός το οποίο οι διοργανωτές της Fruit Logistica γνωρίζουν καλά και κάθε χρόνο βραβεύουν τους καλύτερους.


Στον φετινό διαγωνισμό καινοτομίας FLIA- τον πρώτο ρόλο πάλι είχαν οι εμπορικοί επισκέπτες
της Fruit Logistica που επέλεξαν τους πλέον καινοτόμους. Έτσι, την πρώτη θέση πήρε η ολλανδική εταιρεία Staay Food Group με ένα σύστημα που επιτρέπει την κατασκευή θερμοκηπίων που χωράνε οπουδήποτε και λειτουργεί χωρίς φυτοπροστατευτικά μέσα.

Δεύτερο στις προτιμήσεις των επισκεπτών ήρθε το προϊόν Apfel-Schiffchen από τη Γερμανία, ένα προϊόν τεχνικής αποξήρανσης του μήλου σε φέτες που το εμποδίζει να μαυρίσει και το διατηρεί τραγανό. Με αυτό το προϊόν οι Γερμανοί κατάφεραν αφενός να μειώσουν τα επίπεδα οξείδωσης και αφετέρου να καλύψουν την ανάγκη των καταναλωτών για έτοιμο σνακ από φρούτο.

Την τρίτη θέση κέρδισε το Flower Sprout, μια νέα ποικιλία με πράσινα και μωβ σγουρά φύλλα που προέρχεται από πρόσμειξη από λαχανάκι Βρυξελλών και σγουρό λάχανο από την Tozer Seeds.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το νέο ραντεβού της Fruit Logistica του 2014 δόθηκε για 5 - 7 Φεβρουαρίου.


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου