9 Απρ 2013

Γυναικείοι συνεταιρισμοί στη βόρεια Ελλάδα.


Σειρά νέων προϊόντων και τεχνουργημάτων, τα οποία διαθέτουν ταυτότητα και είναι άμεσα συνδεδεμένα με την αισθητική του τόπου, προωθεί το Δίκτυο Γυναικείων Συνεταιρισμών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα σειρά προϊόντων έχουν την υπογραφή του βραβευμένου Αρχιμάγειρα από την Θράκη,
Βαγγέλη Δρίσκα, αλλά στηρίζονται στην ιδέα της υπεύθυνης του Δικτύου, Αγγέλας Γιαννακίδου,(Εθνολογικό Μουσείο Θράκης) η οποία επανατοποθετεί το πλαίσιο λειτουργίας και στόχων του Δικτύου, στην Διατροφική πολιτική-τουρισμός, αναδεικνύοντας και συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα γαστρονομίας του κάθε τόπου, πετυχαίνοντας έτσι το στόχο, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα προϊόντα σε πολλαπλά επίπεδα, (σ.σ. όπως λόγου χάρη, μια μαρμελάδα στην οποία αν προσθέσεις ξύδι γίνεται μια εξαιρετική σάλτσα!!!)

«Αυτό το αξιοποιήσαμε με την υποστήριξη ενός προγράμματος και τονίζω ότι θα πρέπει να συνεχίσει το δίκτυο στον ίδιο ρυθμό, έχοντας την βοήθεια της Περιφέρειας, κυρίως στο κομμάτι της προβολής και της προώθησης. Είναι κρίμα να μετά από τόση δουλειά, να σκοντάφτουμε σε γραφειοκρατικά γρανάζια», σημείωσε με νόημα η κ. Γιαννακίδου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Δίκτυο συμμετέχουν δύο συνεταιρισμοί από την Ξάνθη, της Κοτύλης και των Σατρών, από τη Δράμα τα Κοκκινώγεια και από τον Έβρο οι γυναίκες του Πέπλου. Η έδρα του Δικτύου είναι στο δρόμο Ξάνθης Σταυρούπολης, όπου υπάρχει πωλητήριο και επιπλέον λειτουργεί και παραδοσιακό καφενείο. «Εννοείται ότι αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να υπάρχουν στα Ξενοδοχεία και στις μονάδες εστίασης της Περιφέρειας. Για το λόγο αυτό θα γίνει τον ερχόμενο Μάϊο στην Αλεξ/πολη, ειδική ημερίδα για το Θρακιώτικο πρωϊνό» τόνισε καταλήγοντας η κ. Γιαννακίδου.

 Την συγκεκριμένη ιδέα υιοθέτησαν και προχωρούν και ξενοδοχεία της Κομοτηνής!


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου