4 Απρ 2013

Στον Σαμαρά παραπέμπει το υπ. Εργασίας για τις ρυθμίσεις στα συνταξιοδοτικά των αγροτών.


Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά παρέπεμψε ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχετικά με την προωθούμενη ειδική ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των αγροτών, προκειμένου να μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 62 εφόσον έχουν συμπληρώσει σαράντα χρόνια ασφάλιση.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή
Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανασίου Δαβάκη προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σχετικά με την τροποποίηση του νόμου για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τον ΟΓΑ παρέπεμψε στα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

«Πρόσφατα έχει ακουστεί ότι – το έχει ανακοινώσει μάλλον ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το Βήμα της Βουλής προ ημερών στο πλαίσιο προ ημερησίας συζήτησης για το αγροτικό ζήτημα- θα υπάρξει ειδική ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των αγροτών, προκειμένου να μπορούν να πάρουν σύνταξη στα 62 εφόσον έχουν συμπληρώσει σαράντα χρόνια ασφάλιση. Το είπε ο Πρωθυπουργός, το επανέλαβε ο Υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του.


Ας εμπιστευτούμε εν πάση περιπτώσει τον Πρωθυπουργό. Νομίζω ότι αξίζει ή έδειξε ότι αξίζει της εμπιστοσύνης μας, προκειμένου αυτό να γίνει πραγματικότητα, όχι σε βάθος εβδομάδων. Διότι, δεν θα διορθωθούν όλα τα προβλήματα και όλες οι αδικίες σε αυτή τη χώρα σε βάθος εβδομάδων, αλλά τουλάχιστον σε βάθος μηνών. Προέχει το τελικό ζητούμενο και το τελικό ζητούμενο είναι να διορθωθούν όλες οι αδικίες που έγιναν», είπε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Μπίκας

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου