5 Απρ 2013

Δίαιτα και γλυκιά ... διατροφή.


Όταν ξεκινάμε κάποια δίαιτα, τα γλυκά είναι απαγορεύμενα στις νέες διατροφικές μας συνήθειες, γι' αυτό εξάλλου και πολλές από έμας ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν καμία δίαιτα, επειδή αγαπούν τα γλυκά. Παρόλα αυτά, τα καινούργια επιστημονικά δεδομένα έρχονται για να ανατρέψουν αυτήν την αντίληψη, υποστηρίζοντας πως τα επιδόρπια επιτρέπονται στη δίαιτα, αρκεί να κάνουμε σωστές και ισορροπημένες επιλογές.

Διαβάστε λοιπόν παρακάτω και μάθετε ποια είναι τα πιο υγιεινά γλυκά που μπορείτε να εντάξετε στη δίαιτα σας.
- Muffin με λεμόνι ή βατόμουρο: Το κάθε muffin έχει μόλις 178 θερμίδες, μπορείτε άφοβα να
έχετε ένα γλυκό πρωινό.
- Μπισκότα από τζίντζερ: Μπορείτε να τα τρώτε ως snack, αφού έχουν μόνο 95 θερμίδες το καθένα.
- Μακαρόν: Τα συγκεκριμένα γλυκά μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα ζαχαροπλαστεία, αλλά να τα φτιάξετε και μόνες σας. Φάτε άφοβα, έχουν μόλις 88 θερμίδες το καθένα.
- Σοκολατένιο κέικ χωρίς γλουτένη: Φτιάξτε ένα νόστιμο σουφλέ σοκολάτας με υλικά χωρίς γλουτένη. Η κάθε μερίδα διαθέτει μόνο 96 θερμίδες.
- Μπισκότα από καρύδι: Μπορείτε να βρείτε εύκολα τη συνταγή τους και να τα συνδυάσετε με μαρμελάδα φράουλα. Το κάθε μπισκότο έχει μόλις 198 θερμίδες.
- Μπισκότα από φυστικοβούτυρο: Το φυστικοβούτυρο είναι αρκετά νόστιμο, καλύπτει την ανάγκη σας για γλυκό και έχει λίγες θερμίδες. Το κάθε μπισκότο έχει 134 θερμίδες.

Άλλα γλυκά με λιγότερες από 200 θερμίδες η μερίδα είναι και τα ακόλουθα:
- Χαλβάς (μία πιρουνιά) 50 θερμίδες
- Σοκολατένιες ελίτσες (2 ) 140 θερμίδες
- Σοκολατάκι (1) 80 θερμίδες
- Ρυζόγαλο (1 μπολ) 190 θερμίδες
- Καραμέλες (2 απλές) 160 θερμίδες
- Λουκούμια (2 μικρά) 120 θερμίδες
- Ζελέ φρούτων (1 μπολ) 150 θερμίδες
- Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με 1 κ.σ. μέλι 180 θερμίδες
- Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με κομματάκια από 1 φρούτο 180 θερμίδες

Μερικές ακόμη επιλογές σε αυτό το επίπεδο θερμίδων είναι οι παρακάτω:
- 40 γρ. σοκολάτα
- 40 γρ. παστέλι
- 3 κουταλιές σούπας γλυκό κουταλιού
- 1 μικρός πύραυλος η ξυλάκι (δες την ετικέτα για θερμίδες)
- 1 μικρό κομμάτι γαλακτομπούρεκο
- 1 μέτριο κομμάτι κέικ (70 γρ.)
- 1 μέτριο κομμάτι μπράουνι
- 2 μπάλες παγωτό
- 1 βάφλα με άχνη ζάχαρη η με φρούτο
- 1 κρέπα με άχνη ζάχαρη η φρούτο

. Αποφύγετε τις λάιτ εκδοχές του γλυκού που σας αρέσει. Ο οργανισμός έχει την ικανότητα να αντιλαμαβανεται αν κάτι περιέχει λίπος η αληθινή ζάχαρη, οπότε τρώγοντας ενα "ψεύτικο" γλυκό ίσως να μη μείνετε ικανοποιημένες.
. Προτιμήστε γλυκά που περιέχουν και κάποια μορφή πρωτεΐνης (κρέμα, ρυζόγαλο, παγωτό, παστέλι) ώστε να βοηθήσουν στο κορεσμό.
. Αντισταθείτε στα γλυκά με συντηρητικά και πολλά επεξεργασμένα συστατικά. Για παράδειγμα μπορείττε να βρείτε κρέμες στο σούπερ μάρκετ που περιέχουν μόνο γάλα, ζάχαρη και αυγά.
. Όχι επεξεργασμένους υδατάνθρακες στα υπόλοιπα γεύματα. Αφού θα υπάρχει ένα γλυκό στο διαιτολόγιό σας (που συνήθως αποτελείται από επεξεργασμένους υδατάνθρακες η σάκχαρα) προσπαθήστε να τα περιορίσετε αυτά την υπόλοιπη μέρα. Φροντίστε λοιπόν οι υδατάνθρακες που θα καταναλώνετε να είναι ολικής αλέσεως όπως 100% ολικής αλέσεως ψωμί, κριθαρένια παξιμάδια, δημητριακά χωρίς ζάχαρη, ολικής αλέσεως μακαρόνια και αναποφλοίωτο ρύζι, έτσι ώστε να υπάρχει μια ισορροπία.

Προσπάθησε, λοιπόν, να επιλέγετε γλυκίσματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που δεν θα σας φορτώσουν με άχρηστες “κενές” θερμίδες και λιπαρά». Καλό επίσης είναι να τα καταναλώνετε πρωινές ώρες.


Πηγή:www.womanspace.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου