10 Απρ 2013

Ο Χατζημαρκάκης προωθεί τα αγροτικά προϊόντα στις Βρυξέλλες.


Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και η ελληνική διατροφή, ως αιχμή των εξαγωγών και της ανάπτυξης, θα είναι στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργανώνει την Τετάρτη 10 Απριλίου ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, στις Βρυξέλλες, με θέμα την αύξηση της παραγωγικότητας των ελληνικών προϊόντων μέσα από την ποιότητα.



Η εκδήλωση έχει ως στόχο να αναδείξει τα ποιοτικά ελληνικά αγροτικά προϊόντα που αποτελούν το ισχυρό πλεονέκτημα της χώρας στην Ευρώπη, καθώς και τη δημιουργική παρουσία και το ρόλο που μπορεί να έχει η ελληνική κουζίνα στον ευρωπαϊκό χώρο τα επόμενα χρόνια.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κεντρικοi ομιλητές θα είναι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, κ. Μιλτιάδη Καρούμπας.


Ο ευρωβουλευτής κ. Γ. Χατζημαρκάκης μαζί με τον ΥΠΑΑΤ, κ. Α. Τσαυτάρης.


Παρεμβάσεις θα κάνουν ο αντιπρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, Φαίδων Κοτζαμπόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιάννης Βογιατζής, οι οινοποιοί Στέλιος Μπουτάρης και Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού και Παιδείας, Σπύρος Πέγκας και η Θέσβη Εκμεκτζόγλου – Newson για τα ελληνικά προϊόντα στο Βέλγιο.

Επίσης, ο ευρωβουλευτής έχει προσκαλέσει στις Βρυξέλλες 30 κορυφαίους Έλληνες σεφ από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων της χώρας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την ελληνική κουζίνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τη δεξίωση που θα ολοκληρώσει την εκδήλωση, και θα ανοίξει με χαιρετισμό της Ελληνίδας Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρίας Δαμανάκη.

«Δεν αρκεί να λέμε πως η Ελλάδα έχει κορυφαία προϊόντα. Οφείλουμε να στηρίξουμε την αναγνώριση και την παρουσία τους στην Ευρώπη με συγκεκριμένες ενέργειες προώθησης. Μία από αυτές θα γίνει στην καρδιά της Ευρώπης. Τόσο η Κομισιόν όσο και το σύνολο των φορέων και των στελεχών της Ε.Ε. πρέπει να κατανοήσουν την αναγκαιότητα και τη σημασία που θα έχει τα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη στην Ελλάδα η στήριξη των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής διατροφής» δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης.



Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου