17 Απρ 2013

Μειώνεται η κατανάλωση των ζωοτροφών σόγιας.


Αλλάζουν τα δεδομένα για την ζήτηση της σόγιας, καθώς σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg η οκτάχρονη αυξανόμενη ζήτηση των εισαγωγών σόγιας από την Κίνα, μπορεί να έρθει στο τέλος της για το τρέχον έτος, καθώς η κατανάλωση των ζωοτροφών σόγιας μειώνεται μετά από το ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών και την ανακάλυψη χιλιάδων νεκρών χοίρων που επέπλεαν σε ένα ποτάμι της Σαγκάης.
Οι κινεζικές εισαγωγές σόγιας, οι οποίες υπερτριπλασιάστηκαν
από το 2004 - 59,2 εκατ. τόνους έως 30 Σεπτεμβρίου 2012, κατά πάσα πιθανότητα θα μειωθούν σε 58 εκατ. τόνους φέτος, καθώς οι καταναλωτές, φοβούμενοι τα λοιμώδη νοσήματα, αποφεύγουν τα πουλερικά και το χοιρινό κρέας, σύμφωνα με μελέτη του Bloomberg και 3 αναλυτών στην Κίνα. Σημειώνεται ότι τα ζώα τρέφονται ως επί το πλείστον με σογιάλευρο και καλαμπόκι.


Η σόγια μπορεί να μειωθεί σε 13 δολάρια ανά μπούσελ τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο δημητριακών του Πεκίνου. Το Μάιο τα συμβόλαια παράδοσης σόγιας στο χρηματιστήριο του Σικάγο υποχώρησαν κατά 0,6% σε 13,7075 δολάρια ανά μπούσελ. Στο Dalian Commodity Exchange υποχώρησε κατά 1,5% σε 3.110 γιουάν (503 δολάρια) ο τόνος, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 13 μήνες. Έχει χάσει 7,1% από το Μάρτιο, όταν τα κρούσματα της γρίπης των πτηνών αναφέρθηκαν για πρώτη φορά.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου