18 Δεκ 2012

Γαλλία - Βέλγιο συνεταιρίζονται στα λαχανικά με την Ισπανία να απέχει.


H Freshcoop συνενώνει 4 οργανώσεις παραγωγών (ΟΠ) από το Βέλγιο και 7 από τη Γαλλία, που αντιπροσωπεύουν 6.900 παραγωγούς με αξία εμπορευμάτων περισσότερο από 900 εκατ. ευρώ. Η μεταξύ τους συμφωνία περιλαμβάνει δύο διάσημα εμπορικά σήματα του γαλλικού τομέα: Prince de Bretagne και Flandria.



Ο στόχος της Freshcoop είναι να εμποδίσει την υπερπαραγωγή των 5 κύριων λαχανικών που καλλιεργούνται στο Βέλγιο και τη Γαλλία: κουνουπίδια, πράσα, ντομάτες, ραδίκια και πιπεριές. Η Freshcoop δεσμεύεται να οργανώσει και να προσαρμόσει την προσφορά και τη ζήτηση. Ταυτόχρονα, θα συλλέγει πληροφορίες για τις περιοχές όπου θα γίνουν περικοπές και για τις τιμές που καταβάλλονται στους παραγωγούς.

Οι όγκοι παραγωγής θα είναι υπό τον έλεγχο των ΟΠ που θα συνεχίσουν να πωλούν τα διάφορα προϊόντα με τις δικές τους μάρκες (Prince de Bretagne και Flandria).   

Η Αλμερία της Ισπανίας αποφάσισε να μη μετέχει στη Freshcoop

Καμία οργάνωση παραγωγών (ΟΠ) φρούτων και λαχανικών της Αλμερία δεν θα συνδεθεί με την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή ΟΠ, Freshcoop, που ενσωματώνει παίκτες από τη Γαλλία και το Βέλγιο, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε με αυτόν τον τρόπο να λύσει το θέμα της διάθεσης των προϊόντων της.

Η ιδέα του έργου άρχισε πριν από τρία χρόνια και εισήχθη για τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών της ισπανικής επαρχίας σε τρεις φάσεις, αλλά κανένας από αυτούς δεν ήθελε να λάβει μέρος σε αυτό. Μόνο φορείς από τη Γαλλία και το Βέλγιο θα είναι τα μέλη της νέας διακρατικής ένωσης, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να συμπεριλάβει και ισπανούς παραγωγούς.

Πρόσφατα, οι διάφοροι παράγοντες του ισπανικού κλάδου, καθώς και το Υπουργείο Γεωργίας της Ανδαλουσίας, επέμειναν στο γεγονός ότι μία από τις μεγάλες ευκαιρίες είναι η ένταξη των παραγωγών σε μια μεγάλη οργάνωση με σκοπό τη βελτίωση των πωλήσεων και την προσέλκυση κεφαλαίων από την ΕΕ.

Στην πραγματικότητα, η Freshcoop βελτιώνει την οργάνωση των ευρωπαίων παραγωγών μέσα το αγαπημένο της εργαλείο την ΚΑΠ - Κοινή Αγροτική Πολιτική.


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου