8 Απρ 2013

Στα 55 λεπτά/κιλό ξεκίνησε η συγκομιδή της πατάτας στη Μεσσηνία .


Με καλές προοπτικές ξεκίνησε η συγκομιδή πατάτας στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν παραγωγοί στον ΑγροΤύπο, η τιμή κυμαίνεται στα 55 λεπτά το κιλό ενώ ο κύριος όγκος της παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 15 Απριλίου. Οι εκτάσεις που καλλιεργήθηκαν στην περιοχή φέτος είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι περίπου στα 6.000 στρέμματα. Για το θέμα ο κ. Παναγιώτης Δουρούμης, πατατοπαραγωγός και γραμματέας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσήνης αναφέρει στον ΑγροΤύπο:

«Ξεκίνησε η συγκομιδή της πρώιμης πατάτας αλλά οι πατάτες ακόμα είναι λίγες. Οι τιμές κυμαίνονται στα 55 λεπτά/κιλό αλλά θα μπορούσε να είναι και παραπάνω περίπου στα 60 λεπτά/κιλό. Τα πράγματα φέτος πάντως
φαίνονται καλά».
Και προσθέτει: «Μετά τις 15 Απριλίου θα ξεκινήσει ο κύριος όγκος της παραγωγής. Αύτη την περίοδο η μόνη περιοχή της χώρας που συγκομίζεται πατάτα είναι η Μεσσηνία».

Υπενθυμίζουμε ότι ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Παναγιώτης Αλευράς λίγο πριν την έναρξη της παραγωγής στη Μεσσηνία ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ με επιστολή του εντατικοποίηση των ελέγχων για τις ελληνοποιήσεις.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην επιστολή του προς το ΥπΑΑΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Π. Αλευράς η μεσσηνιακή πατάτα είναι η πρωιμότερη όλης της Ελλάδας. Η συγκομιδή της θα αρχίσει το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου και θα κλιμακωθεί εντός του Απριλίου και Μαΐου, καλύπτοντας ένα σημαντικό τμήμα της ζήτησης της εγχώριας αγοράς.

Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου