17 Απρ 2013

Μαύρο σκόρδο; Και όμως υπάρχει και είναι πιο υγιεινό από το παραδοσιακό Πηγή: diadrastiko: Μαύρο σκόρδο; Και όμως υπάρχει και είναι πιο υγιεινό από το παραδοσιακό.


Μέχρι τώρα γνώριζες το παραδοσιακό σκόρδο με το λευκό χρώμα και την έντονη μυρωδιά.Ένα νέο είδος σκόρδου και μάλιστα μαύρου έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και χρησιμοποιείται ήδη στους χώρους της γαστρονομίας.
 Προέρχεται από την Ταϊλάνδη και την Κορέα, έχει κατακτήσει την Αμερική και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ένθερμους
υποστηρικτές και στην Ευρώπη. Το μαύρο σκόρδο, αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται πολυκαιρισμένο, στην πραγματικότητα είναι 100 % φυσικό προϊόν, χωρίς προσθήκη χημικών ή συντηρητικών και προέρχεται από τη διαδικασία ζύμωσης σε υψηλές θερμοκρασίες για περίπου 1 μήνα. Η γεύση του είναι πιο γλυκιά από το κλασικό σκόρδο, ενώ στερείται της έντονης, δυσάρεστης κάποιες φορές, μυρωδιάς του λευκού σκόρδου. Το καλύτερο απ' όλα όμως είναι, ότι έχει τις ίδιες ακριβώς θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με το λευκό σκόρδο, ενώ περιέχει διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών συστατικών, προλαμβάνει κάποιες μορφές καρκίνου και θεωρείται η σύγχρονη " υπερτροφή " από τους ειδικούς.
Το μαύρο σκόρδο κοστίζει περίπου 5 ευρώ και διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης στις σαλάτες, στο κρέας και στα ζυμαρικά.
faysbook.gr

Πηγή: www.diadrastiko.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου